Trådtäthet, Percale och Satin, vilka sängkläder i Egyptisk bomull ska jag välja? En liten hjälp på vägen!


Många av oss har nog sovit på lyxhotell någon gång och tänkt att vi också skulle vilja ha lika sköna lakan hemma i vår egen säng. Oftast väljer lyxhotell att använda högkvalitativa lakan i Egyptisk bomull eftersom dem vill ha den absolut bästa kvalitén och för att dem vet att dessa lakan håller i många, många år framöver. Nu i dessa Coronatider blir det lätt att man sitter hemma i soffan och scrollar runt på telefonen, och passar på att handla online istället för att ge sig ut i affärer och trängas. För allas säkerhets skull. I djungeln av sängkläder kan det vara svårt att hitta det som passar dig. Man vill ju välja rätt. Vi hjälper dig på traven!


TC (Threadcount)

Trådtätheten på lakanen betyder hur många trådar som vävs på längden och bredden på en kvadrattum av tyg. Ju högre trådtäthet, desto högre slitstyrka på tyget. Det finns allt från 150-1000 TC. Vilken TC som passar just dig är svårt att säga eftersom det är en smaksak. Vissa gillar tunnare, lättare lakan. Då är 300-500 TC ett perfekt val. Om du gillar tjocka, tyngre och ännu mer slitstarka tyger, med en krispigare touch är 600-1000 TC att rekommendera. Dessa kan ta längre tid att stryka på grund av dess tjockhet.

Satin eller Percale

Vi kan börja med att diskutera skillnaden mellan dessa två. Det är alltså två olika tekniker som används vid vävningen av tyget. Percale vävs med en tråd under och en tråd över. Satin är vävkonstruktionen som har mer trådar på ytan av tyget än Percaleväven. Vill du ha lite tjockare, tätare, lena och värmande lakan passar Satin bra. Vill du hellre ha lite lättare, svalare, krispiga lakan som andas bättre passar Percale.

                                                                                  


Är du en person som fryser mycket på natten, eller vill ha  lena, värmande lakan till vinterhalvåret: Välj Satin. Dessa är otroligt mjuka mot kroppen och har en naturlig, vacker lyster.

Är du en person som svettas mycket på natten, eller vill ha svalkande, krispiga lakan till sommarhalvåret: Välj Percale. Det ska understrykas att även dessa lakan är otroligt mjuka mot kroppen, men med en lite mer matt finish.

Vi hoppas att du nu känner dig mer säker på vilka lakan du borde välja. Glöm inte att det är en smaksak, men en sak är säker, när du en gång har sovit i egyptisk bomull är chansen att du vill byta tillbaka till "vanliga" sängkläder väldigt liten.

Dela det här inlägget

Comments (0)

No comments at this moment